Friday, October 08, 2004

اعطاى جايزه كلوب مطبوعاتى هانوفر به شيرين عبادى


حدود ده سال پيش انجمنى بنام Presse Club در شهر هانوفر آلمان تاسيس شد. اعضاى اين انجمن هم اكنون ۳۳۰ نفر هستند، شامل خبرنگاران و ديگرشاغلان رسانه هاى گروهى اند. اين انجمن هفت سال پيش هيئت امنايى تشكيل داد كه هر ساله به شخصيت هايى كه از نظر اجتماعى، اقتصادى يا سياسى بسيارفعال بوده اند، جايزه اى اهدا ميكند به نام Leibniz-Ring-Hannover. اين جايزه امسال و امشب هفتم اكتبر به خانم دكتر شيرين عبادى، حقوقدان سرشناس ايرانى و برنده جايزه نوبل صلح تقديم مىشود.
بنابه دعوت »کلوپ مطبوعاتى هانوفر«، ديروز خانم شيرين عبادی با استقبال وسيع و گرم چهره‌هاى سرشناس سياسی آلمان وارد هانوفر شد. در مراسمی که امشب در ساعت ۱۰ و ۳۰ دقيقه به وقت ايران در تالار کنگره ی هانوفر برگزار می شود، به خانم عبادی، حقوقدان و برنده ی جايزه ی نوبل، جايزه ی ديگری هم در قدردانی از ايشان برای فعاليتهای بی دريغشان از حقوق بشر در ايران اعطا خواهد شد. نام اين جايزه »لايبنيتز رينگ هانوفر« است و انگشتری ست به ارزش ۱۵ هزار يورو و اين انگشتر به نشان حمايت و همبستگی مدافعان حقوق بشر به آلمان و دولت به خانم عبادی تقديم می شود.
خانم عبادی هشتمین نفری ست که برنده ی اين جايزه می شود. ۷ نفر قبلی هم از برندگان جوايز صلح و ادبی نوبل بوده اند. به مراسمی که در تالار کنگره ی هانوفر امشب برگزار می شود حدود ۳۵۰ نفر مهمان دعوت شده اند. از جمله ايرانيانی که برای شنيدن سخنرانی خانم عبادی به هانوفر سفر کرده اند.
اعطای جايزه ی » لايبنيتز رينگ« به خانم عبادی از اهميت بسياری برخوردار است. به اين معنا که تاکيد مجددی ست بر حساسيت دنيا به مسئله ی حقوق بشر در ايران که طی ماههای اخير رو به وخامت هرچه بيشتر رفته است. و در همين رابطه هم خانم عبادی امروز ظهر کنفرانسی مطبوعاتی داشته اند که به سوالات بسياری در همين زمينه پاسخ داده اند. مصاحبه های بسيار جالبی بود و امشب هم در همين رابطه سخنرانی خواهند کرد و از موضوع گفتگويشان با يوشکا فيشر، وزير امور خارجه آلمان، سخن خواهند گفت.
خانم عبادی امروز در کتاب طلايی شهردار هانوفر نوشته اند: »انسانها از هر رنگ و نژاد، از هر مذهب و مرام، از هر کشور و آيين، همه در يک اصل مشترک هستند. همه انسان هستند و نه چيزی بيش از يک انسان و نه کمتر از يک انسان. بنابراين تبعيض چه در سطح ملی و چه در سطح بين المللی خلاف اين اصل بديهی است. آنچه که ما را به يکديگر پيوند می دهد، اصول بنيادين حقوق بشر است که نفی هرگونه استعمار و استثمار را می کند.«

0 Comments:

Post a Comment

<< Home